moje

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Keď sa žena stáva bábikou v rukách muža.

Asi každý z nás pozná ten pocit, keď je tak trocha hračkou pre toho druhého.
 

     Páči sa mi vyjadrenie, že žena sa zmení - lebo to očakáva od muža, no on stále ostane rovnaký - pretože miluje ženú takú aká je. Svojim spôsobom môžem súhlasiť, ale aj oponovať. Veď počas vzťahu si nás muži aj tak vyformujú na také, aké z nás chcú mať. Áno postupne sa v ich rukách stávane hračkou, ktorá im v detstve asi toľko chýbala. Ani si to neuvedomíme. Stačí predsa pár krásnych slov, bozkov, pohladení ... pár chvíľ strávených v jeho náručí a z nás sa stávajú bábiky, ktoré môže muž akokoľvek ovládať. Aj mne moji kamaráti často vravia iba "bábika".
 
      Asi ako prvú by som uviedla barbie. Prečo práve tú? Nuž asi preto ... je pekná, vysmiata, dlhonohá, štíhla s veľkým poprsím a navyše najčastejšie dlhovlasá blondýna. Hmm ... kto by takúto slečnu nechcel po svojom boku? A predsalen je to jedna z najobľúbenejších hračiek dievčat. Každá z nás ju chcela vlastniť a podobať sa na ňu. Aj muži by mali radi po svojom boku takéto barbie, ktoré by ich reprezentovali a zdobili počas dôležitých večierkov. Investujú do nich nemalé peniaze, ktoré sa im vrátia v podobe krásnej ženy. Je skutočne žena v podaní barbie jednou z naobľúbenejších a súčasne jednou z najúbohejších???
 
     Otázku barbie nechám otvorenú a budem pokračovať ďalšou adeptkou, čiastočne zrovnateľnou s tou predošlou ... porcelánová bábika. Okrem kyprých tvarov, ktoré ponúka asi najviac zo všetkých, je viac zraniteľná a teda si žiada aj viac pozornosti. Práve preto ju nie je tak často vidieť po boku našich tvorcov. Ak behá doma ten VÁŠ v zástere s vysávačom a prachovkou v ruke porozmýšľajte, či sa nemeníte práve na tú jemnú a krehkú bábiku.
 
     Ako poslednú by som uviedla handrovú bábiku. Tú, ktorú sme tak často stískali v ťažkých chvíľach. Tej, ktorej sme vravievali všetky naše tajomstvá. Tá, ktorá vedela o každej našej slze. A práve tak vyzerá aj žena v jej podaní. Je navonok silná, no vo vnútri jemná ... vypočuje si všetko ... poradí, pohladí a postíska v ťažkých chvíľach ... plače vtedy, keď to nik nevidí ... nevadí jej ako vyzerá; hlavné je, aby bola dobrou matkou, milenkou a manželkou svojho muža, ktorá pri ňom stojí vo všetkých ťažkých rozhodnutiach ... Mohla by som pokračovať asi do nekonečna, ale nebudem.

     Muži sa s nami budú hrať do nekonečna, ale je len na nás, ktorou cestou sa za ich pomoci vydáme.


z každého rožka troška :) | stály odkaz

Komentáre

  1. Ja sa radšej
    maznám ako hrám...príde mi to viac obojstranné ;)
    publikované: 28.09.2008 22:12:19 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  2. bre dopoludnie teide :)
    asi viacero z nás sa radšej mazná ako hrá ... ale vieš ako to chodí, v každom z nás ostane kúsok dieťaťa naveky :)
    publikované: 29.09.2008 10:24:52 | autor: yzma (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. bábika
    ...díky tým fotkám sa tu hrabem v tvojich článkoch ....
    nemôžem si pomôcť, ale po prečítaní tohto článku mi automaticky
    príde na um Ibsenova dráma Nora- domov bábik.... hlavná hrdinka Nora už pred viac ako 200 rokmi sa vzbúrila proti tomu aby ju považovali za bábiku ...nefungovalo to už, ani vtedy.
    publikované: 02.10.2008 23:52:33 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Barbie
    barbie sú neskutočné umelé :D
    publikované: 15.09.2013 14:23:44 | autor: Barbie hry (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014