moje

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

MS SR v tanečnom športe družstiev

trocha zamyslenia po včerajšku
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

   

     Už dávnejšie som sa pohrávala s myšlienkou napísať články ohľadom tanečného športu. Asi si viacerí z vás povedia, že tanec medzi športy nepatrí, ale omyl ... Tanečníci súperia na súťažiach rovnako ako kotrýkoľvek iní športovci. Majú svoje vekové ale aj výkonové kategórie. A dá sa povedať, že hodnotenie je podobné ako u krasokorčuľovania ... známky, známky, známky ... no s tým rozdielom, že tancujú všetci naraz v skupinách a musia sa prebojovať do finále. Takže porotcom nezávidím ani trošička.

     No o tom som ani zďaleka neplánovala písať. Včera vnoci som sa vrátila z Bratislavy, kde sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenskej republiky v tanečnom športe - družstvá, pod záštitou Zväzu tanečného športu SR. Bolo zaujímavé vidieť ako niektorí kapitáni taktizovali a nasadzovali páry. Nuž môj brat tancoval ako tretí nasadený pár a čakalo sa od neho najviac ... tak aj v skutočnosti bolo. A domov sme si ako družstvo z Blavy odniesli "zemiakovú" medailu. Gratulujeme víťazovi, pretože mali skutočne veľmi dobré družstvo.

     Mám odsledovaných mnoho súťaží a poznám páry pomaly po mene. Čo ma však včera zarazilo bol fakt, ako môže súťažiť juniorský pár (deti do 16 rokov; výkonové triedy D,C,B) s hlavnou kategóriou (mládež a dospelí; výkonové triedy B,A,S - kto sa nevyzná, tak to sú tie najvyššie dosiahnuteľné). Na túto otázku mi nevedel dať odpoveď nikto. A tak sme všetci s údivom krútili hlavami.

     Nuž sezóna je v plnom prúde a my sa tešíme na ďalšie súťaže ... a pomaly sa budeme chystať na blížiace sa MS SR štandardných tancoch, MS SM latinskoamerických tancoch a MS SR v 10tich tancoch.

 


trocha elegancie | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014