moje

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Najobľúbenejší slovenský šport ...

... na čo som prišla počas včerajšieho "tréningu" ... teide a zopár zasvätených vie o čo ide ;)

     Po tom, čo sa časť súboru rozpadla a odišla svetom na vysoké školy, sa občas stretneme a potrénujeme aspoň tak, ako sa na folkloristov patrí ... Obvykle sme chodili na "tréning" cez týždeň, kedy väčšina stredoškolákov a iných študujúcich ľudí sedí večer doma či na internáte. Včera sme spravili výnimku a vybrali sa von. Ako to už v piatky chodí mali sme problém nájsť flek, ale nakoniec sme zakotvili v našom obľúbenom podniku a čudovali sa, ako je možné, že sa tam vojde toľko ľudí. Pri vchode nás zastavili takí čudní vylepaní chalani a vraj im musíme ukázať doklad, že máme viac ako 18 rokov, inak nás dnu nepustia. Vytiahla som vodičský preukaz a on ho študoval ... asi po dvoch minútach obzerania mi ho bez slova vrátil. Čo tam toľko študoval, tak to neviem.

     Konečne sme sa usadili na gauči a objednali si ... na začiatok tak slušne ... čokoládu, kofolu a chalani klasicky ... pivo :) A ja som si našla miesto s dobrým výhľadom na celú miestnosť. Asi okolo desiatej sa to všetko začalo naplno rozbiehať. Na stoloch už nestáli iba čaše s vínom, ale rovno celé fľaše. A samozrejme, že prišla aj avízovaná akcia na jeden nápoj spojená s ochutnávkou zadarmo. Kto by si nedal??? Veď sme slováci a ak dávajú niečo zadara, tak to berieme ... hlavne ak je to alkohol ... Nuž a milé slečny hostesky núkali a núkali, tak som si dala jeden miešaný nápoj aj ja. Pravdu povedaic radšej vypijem alkohol naraz a nemiešam s ničím bublinkovým (moje skúsenosti a ten hore zdvihol varovný prst ... "vieš predsa ako si dopadla pri miešaní posledne.") ... ale bola akcia a tak som spravila výnimku. Veď, čo môžem pokaziť jedným drinkom. Po čase som si všimla, že u vedľajšieho stola sa prudko rozprúdila nálada a tieto miešané nápoje nosila čašníčka jeden za druhým. A ako som sa tak porozhliadla, nebolo to len pri jednom stole.

     Zdá sa, že taktika ochutnávok s následným objednaním a možnou výhrou u nás mladých a hrdých národniarov, vyvolala potrebu a asi to viac menej šlo aj tak samo. Málokto pri pohľade na pohárik s obľúbenou tekutinou vie povedať NIE. A tak netrénoval iba náš stôl, ale celý podnik :) a určite nie iba tento jeden.

     Takže záverečné konštatovanie znie ... najobľúbenejším športom je "slovenská hádzaná" ... a ak budeme podstivo trénovať, budeme tak úspešní, že v tomto športe prerazíme a Slovensko sa konečne dostane do povedomia.    


čo deň dal | stály odkaz

Komentáre

  1. ak bude niekedy podobná akcia
    som prvý na rane ;)
    publikované: 13.10.2007 11:04:00 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. teidusko
    myslis ako na odstrel? xixi ... ale ak bude nejaka akcia buduci tyzden, tak si na nasom "treningu" vitany :)
    publikované: 13.10.2007 11:16:11 | autor: Yzma (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :) teraz som už konzervatívnejší
    v degustácii drinkov,ale boli časy,keď som bol zrelý na uterák ;)
    Našťastie s prvou šedinou sa dostavil i rozum ;)
    publikované: 13.10.2007 11:22:18 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. kazdy najde svoju hranicu
    nuz ja uz som tiez v tomto smere triezvejsia ... a netrvalo mi to dlho, ale ked vidim chodit po meste decka tackajuce sa po celej sirke chodnika ... tak mi ostava stat rozum :X a myslim si, ze je to skor na plac ako na smiech :'(
    publikované: 13.10.2007 11:27:05 | autor: Yzma (e-mail, web, autorizovaný)
  5. tak veru
    mne stojí rozum už dlhšiu dobu.
    Kiežby to bol len alkohol,ale stretávam i " igeliťákov " s toluénom či aký sajrajt to tam majú,potulujúcich sa bez duše s neprítomným pohľadom.
    Tak,ale je sobota,takže sa treba smiať aj keď rohlík v sámoške mi zdražili o korunu ;)
    publikované: 13.10.2007 11:39:07 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  6. tak veru ... nechajme plac na inokedy
    a tesme sa z vikendu ...
    publikované: 13.10.2007 11:41:19 | autor: Yzma (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014