moje

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Príbeh o lastovičke.

To, že sa aj malé deti venujú písaniu textov nasvedčuje tento krátky príbeh z pera môjho desaťročného brata. Vraj z neho raz bude píšuci tanečník alebo tancujúci spisovateľ? Nuž, čo z neho skutočne vyrastie ukáže až čas.

                      Príbeh o lastovičke

 

     Na sídlisku Graf bolo hniezdo. V tomto hniezde žila rodina Lastovičákov. Žil tam Pán Lastovičiak, Pani Lastovička a Emil Lastovičiak syn.

     V období marca sa pani Lastovičke začalo dvíhať bruško a mala aj bolesti. A tak išli k doktorovi. Mali šťastie, pretože býval o okno ďalej. Tak čakali, čakali, čakali až kým prišiel doktor a povedal: „Lastovičákovi prosím!” Vošli do miestnosti a tam bola posteľ a pri posteli bol počítač. Pani Lastocička si ľahla s doktor jej dal na bruško prístroj. Potom sa zobrazil na monitore čierno – biely obrázok a doktor už vedel, čo na ňom je. Pani Lastovička nevedela, že je tehotná. A tak doktor povedal: „ Pani Lastovička, mám pre Vás prekvapenie. Máte v brušku vajíčka.“ Rodina Lastovičákov sa potešila, že budú mať dieťa.

     O deväť týždňov prišla rodina Lastovičákov opäť k doktorovi. Pani Lastovička už mala veľmi veľké bolesti a strašne kričala. Konečne prišli na rad. Pán doktor vytiahol z bruška vajíčko, ale pani Lastovička musela veľmi tlačiť. Po pár dňoch začalo vajíčko pukať. Bolo v ňom mláďa. Bola to lastovička a hneď jej dali meno. Volala sa Alica.

     Alica bola veľmi pekná lastovička. O sedem dní už videla a o desať dní na to už vedela aj lietať. Začala chodiť do školy. Stala sa prváčkou. Veľmi sa jej nechcelo učiť, no mamka jej povedala, že keď chce vyštudovať vysokú školu, tak sa musí výborne učiť. Alica sa začala poriadne učiť, a keď mala ísť na vysokú školu, tak bola najlepšou žiačkou z triedy ba aj zo školy.

     Ibaže sa stala hrozná vec, ktorá sa nemala stať. Ich rodičia ochoreli. Ostala iba Alica a Emil. Lenže Emil už bol ženatý a mal tri malé lastovičky. Alica zavolala doktorovi, aby sa prišiel pozrieť na rodičov. Doktor ihneď prišiel pozrieť rodičov a povedal, že je to vážne. Môžu aj zahynúť. Alica sa rozplakala. Ihneď písala list Emilovi, lebo ten mal rodinu a prácu v Bratislave. Keď Emil dostal list bez váhania sa dopravil do Prešova. Rýchlo prišiel k Alici a ona mu ukázala rodičov. Ibaže už boli na tom vážne a umierali.

     Pätnásteho Apríla zomreli manželia Lastovičákovi.

     Za krátko má nastať zima a Alica mala ísť sama do teplých krajín. Začala sa baliť a čoskoro odišla. Musela letieť rýchlo, lebo zima už bola za dverami. Preletela dlhú diaľku, zastihli ju silné dažde, ale i tak sa dostala do svojho cieľa. Bolo tam pekne, teplo a Alica si tu našla svoje šťastie.


poviedky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014