moje

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Spomienky na Rusko

... alebo prečo všetko pekné trvá tak krátko ...

     Niektorí z nás si so spokojnou dušou povedia: "Konečne doma." Po desiatich dňoch sme sa opäť vrátili domov a zasa začne kolobeh, ktorý asi nik z nás nemá rád. Je fajn vypadnúť z reality, ale vrátiť sa je ťažšie. Preto aj dnes spomíname na chvíle dlhé i krátke, pekné i trpké.

     Festival, ktorý sa už asi opakovať nebude, je za nami. I keď sme sa jeho rýchlo ubiehajúce minúty snažili ignorovať, nedalo sa ... čas neoklameme. Priateľstvá a putá ostávajú v nás naďalej a my opäť tíško so slzami v očiach spomíname.

     Cesta do Ruska bola dlhá a vďaka zopár ľuďom na colniciach ešte dlhšia. Prvá rarita, ktorá nás zaskočila bola halda papierov na Bieloruských hraniciach, no to bola asi len tretina toho, čo nás ešte len čakalo. Najviac si to odniesla asi hudba, ktorá potrebovala pasy na strunové nástroje a tak sme na colnici stáli a stáli a stáli. Po siedmich hodinách vybavovania sme sa predsalen pohli a mohli pokračovať v ceste. Blížilo sa Rusko, krajina chudoby i veľkého bohatstva ... krajina neobmedzených možností. V cieľovej stanici nás už netrpezlivo očakávali všetci účastnici festivalu. Našim príchodom sa teda mohol v plnom prúde začať festival, na ktorý sme tak dlho čakali.

2-ой Международный Фольклорный Фестиваль
БАБЬЕ ЛЕТО в Горячнх ключах
    
     Všetko muselo klapať ako hodinky, ale my sme boli po dlhej ceste ustatí a unavení. Náš výkon tak nezodpovedal tomu, čo v skutočnosti dokážeme. Ale podarilo sa nám udržať hore, i keď s odretými ušami. Nálada gradovala a na prvej spoznávacej dikotétke sme sa bavili do sýtosti ... rusi, slováci, španieli, indovia, moldavci, arabi, slovinci či nigeríjci ... Aj keď sme boli všetci odlišní, spájala nás jedna vec. Láska k národu a k folklóru. Míňala sa hodina za hodinou a my sme tvrdo dreli na tom, čo sme mohli ponúknuť oku pozorného diváka. Dni ubiehali a s nimi aj pamiatky v mestách, ktoré sme videli ... ľudia, ktorých sme spoznávali ... krehké vzťahy, bez ktorých sa asi nezaobíde žiaden z takýchto festivalov ... bláznovstvá a šialenstvá, ktoré sme vystrájali ... ale aj slzy a smiech. Slzy šťastia a radosti pri zvítavaní sa, vystriedali razom slzy smútku a samoty. Myslím si však, že kúsok srdca ostane zaplnený na dlhší čas práve spomienkami z týchto krásnych dní.
   

folklór náš milovaný | stály odkaz

Komentáre

  1. Pekný textík
    Ale naozaj sa k nemu žiada aspoň zopár fotografií :-)
    publikované: 26.09.2007 12:11:30 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. foto
    fotografie budu ... len ich este musim pozhanat dokopy ... :)
    publikované: 26.09.2007 12:20:00 | autor: Yzma (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. juj, na fotky sa tesim,
    a dufam, ze budu aj nejake tie skusenosti s rusmi. sa tam niekedy chystam....
    publikované: 26.09.2007 12:27:45 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  4. aj ja chcem fotky :)
    publikované: 26.09.2007 12:35:04 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  5. velmi "cudny" clanok
    ahoj tak rychlo som necakala tvoj clanok ale vidim ze si sikulka:) spomienky na rusko urcite zostanu na cely zivot a tuzba vratit sa tam zas a stretnut tych istych ludi ako predtym (hlavne PASIKAVCA;)
    ps: a ak by si zabudla alebo sa niekto cudoval ze preco "cudny" clanok tak po rusky je cudny-krasny,pekny,uzasny:D
    publikované: 26.09.2007 14:18:25 | autor: natalis (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014