moje

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Deti ... deti ... detičky ...

     Mám chvíľočku čas, pretože môj brat drví na tréningu štandard ... Nuž a preto, čo mi povedal cestou na tréning som sa rozhodla napísať týchto pár riadkov.
     Skúste sa opýtať dieťaťa, čo je to zápal pľúc a ako u človeka vznikne. Tak dnes takáto otázka padla a odpoveď na ňu ma veľmi rozosmiala.
 
     Zápal pľúc vznikne, keď človek prehltne zapálenú zápalku ... a potom mu vzbĺknu pľúca a aj všetky vnútornosti. Poprípade ak sa vám nepáči takáto verzia, tak je tu jej ekvivalent. Stačí ak prehltneme zápalku a tá ako padá dole do žalúdka, cestou sa škrtne, vznieti a zapáli všetko okolo čoho preletí.
 
     Môj brat síce nemá päť rokov, ale občas mi jeho slovnými spojeniami a skutkami, ktoré sa búrlivo tvoria v jeho hlave, tak pripadá. Dokonca niekedy mi pripadá ako keby mal dva. A to čím ma pobavil včera, bolo to, že moja čelenka vie prepletať nožičkami. A ako to dokáže? Jeho ukážka ma tak rozosmiala, že mi vyhŕkli slzy a takmer som sa strepala zo stoličky.
 
Deti ... deti ... detičky ... čo by sme si bez vás počali a hlavne bez vašich zvedavých otázok, zábavných demonštrácií a zaujímavých odpovedí.
 
     A nakoniec ešte jeden z jeho skvostov ... Na tréningoch sa okrem tancovania učia aj slušnému správaniu k partnerke a samozrejme aj etiketu. Ich tréner nemá rád ak používajú neslušné, drsné a hlasné slová (rozumej kričia jeden na druhého). Vyzvanie do tanca má byť slušné a je len na dáme, či ho príjme.  Čo ma však pobavilo bol jeho včerajší výplod.
„No poď, ty moja samica.“ Vystrel ruku, partnerka sa zodvihla a on si ju bleskurýchle privinul k sebe. Ona len s úsmevom odvetila: „Tak poď, ty samec.“
Nuž asi bolo dobré, že včerajšiu výzvu nepočul ich tréner, pretože by chlapec letel von cez zavreté dvere a za ním ako na koni jeho slečna.

čo deň dal | stály odkaz

Komentáre

  1. Exkluzívne myšlienky...
    ...majú už väčšinou len deti, kým sú tými skutočnými deťmi nezaťaženými reálnymi myšlienkami, kým majú predstavy posypané rozprávkovým práškom, ktorý im dodáva tú jedinečnosť a sladkosť, ktorú tak obdivujeme krochkaním od smiechu. Tá zápalka bola dobrá:-). Pekný deň.
    publikované: 27.10.2007 17:43:18 | autor: calmoasis (e-mail, web, autorizovaný)
  2. je to tak :)
    ... podľa mňa je to niekedy taký liek na ubolenú dospelú dušu počúvať takéto veci. Lenže on sa už dostáva do puberty, z ktorej nikdy nevyrastie :) Raz povedal jeden človek krásnu vetu: "Dievčatá v puberte psychicky psychicky chlapcov, a tí ich už nikdy nedobehnú." Zhodou okolností to bol muž :)
    publikované: 27.10.2007 17:49:10 | autor: Yzma (e-mail, web, autorizovaný)
  3. no,nie sú detičky podarené ? :)
    publikované: 27.10.2007 17:53:44 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. teide jeznoznačne, že sú :)
    ináč tá veta hore mala byť tak, že "Dievčatá v puberte predbehnú chlapcov psychicky, a tí ich už nikdy nedobehnú." Ospravedlňujem sa mysliteľovi :)
    publikované: 27.10.2007 17:59:34 | autor: Yzma (e-mail, web, autorizovaný)
  5. aj ja som taký malý
    mysliteľ a doplním..muži po tridsiatke ženy dobehnú ;)
    publikované: 27.10.2007 18:02:11 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. :) ako sa to vezme
    ale dajme tomu, že podľa veľkého mysliteľa uja teideho, je to tak
    publikované: 27.10.2007 18:05:12 | autor: Yzma (e-mail, web, autorizovaný)
  7. uja to samozrejme teší :)
    publikované: 27.10.2007 18:10:42 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. aj nás to teší a prajeme veľa podobných skvelých myšlienok
    :)
    publikované: 27.10.2007 18:13:58 | autor: Yzma (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014